Хамид: Факти и доказателства срещу Пеевски по "Магнитски" няма

Ясно се чу позицията на ДПС в Европарламента, че няма как да се допускат действия, които нарушават европейските регламенти, каза той

Хамид: Факти и доказателства срещу Пеевски по "Магнитски" няма | StandartNews.com

Факти и доказателства срещу Делян Пеевски по „Магнитски” няма. Това категорично заяви в ефира на Нова тв Хамид Хамид, член на Централното оперативно бюро на ДПС. Ние ще защитаваме всеки, докато не ни покажат неоспорими доказателства срещу него, подчерта Хамид.

„В ЕП се чуха различни позиции от различни представители. Това, което стана ясно, е, че Европа няма да допусне едностранни действия на която и да е държава. Ясно се чу позицията на ДПС, че няма как да се допускат действия, които нарушават европейските регламенти. Получи се много остро писмо от ЕП до Българското правителството, в което се настоява за бърз отговор какви са тези действия в противоречие на правата на Европейския съюз”, изтъкна още Хамид Хамид.

Според него депутатите в ЕП са се обединили около тезата, че липсва законодателство и необходимите институции, които да взимат мерки срещу корупцията в Европа. Хамид подчерта, че е доказано с достатъчно факти как лобисти са подвели чиновниците в САЩ с неверни твърдения за Делян Пеевски.

„Четохме доста интересни неща от лобистите. Те могат да стигнат до всеки чиновник в САЩ. От една страна са тези голословни твърдения, от друга страна са фактите. Ние имаме отговори от всички институции в страната, че няма данни за корупция. Нали не мислите, че министърът на правосъдието Янаки Стоилов или вицепрезидентът Илияна Йотова ще излъжат. Данни няма”, подчерта Хамид Хамид.

ДПС не може да прости провокацията на президента Румен Радев с въпроса му за родината, който обиди цял етнос у нас, стана ясно още от думите на Хамид Хамид.

Той припомни, че Движението подкрепи Радев за първия му мандат. Но впоследствие всички видяха разделението на страната и на институциите.

"Нашата подкрепа е скромна, но много често тази малка подкрепа е решаваща", подчерта Хамид. И съобщи, че ДПС първо иска да види всички кандидати за президент. Предстои обсъждане на темата в Централния съвет на пратията. Хамид Хамид каза, че не се изключва възможността ДПС да участва на вота за държавен глава със самостоятелен кандидат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай