Вторник,

Хаджигенов видя в черните списъци частно Гестапо

От: Стандарт -
2167
Хаджигенов видя в черните списъци частно Гестапо
A
A
A

Един такъв орган, като създаването на български "Магнитски", ще се разправи с икономическите и политическите опоненти на властта, които и да са те. За това предупреди адвокат Николай Хаджигенов пред БНТ относно законопроекта за създаването на българския "Магнитски".   

Той обясни, че самата идея за създаване на подобно нещо – български "Магнитски", е частно гестапо в ръцете на финансовия министър и е ужасяващо. "Това няма нищо общо с "Магнитски" и няма нужда от подобно нещо. Това е ужасяващо зло и ако в нечия глава се е зародило подобно нещо, трябва да бъде спряно веднага, по думите на депутата от 45 и 46 парламент.

Хаджигенов запита какво стана с "Барселонагейт", с Бойко Борисов и ГЕРБ? Според него, когато се събаряла диктатурата преди две години, одобрението на хората е било 70%, а сега одобрението на цялата тази коалиция няма и 35%.

Не може да се оставят ГЕРБ и ДПС да правят каквото си поискат в парламента. Парламентът нищо не работи и тепърва Министерство на правосъдието ще готви проект за "Магнитски", недоумява Хаджигенов. Той е на мнение, че депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, изпъквал повече в настоящия парламент и работи повече от всички юристи в настоящето Народно събрание.

От своя страна бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов заяви, че не е виждал никакъв подобен законопроект, като се опитал да намери в интернет нещо, но не успял. Йорданов иска да види нещо, което е свързано със самата технология за приемане на законите. Ако се внесе нещо скандално, няма да мине и да срещне подкрепа в настоящия парламент, смята адвокат Йорданов. Според бившия вътрешен министър трябва да се подходи грамотно и да се работи последователно, защото са поставени някакви цели трябва да бъдат изпълнявани в обозрими срокове. В България се появяват законопроекти, за които никой не си признава авторството, посочи адвокат Йорданов, като даде пример с писаната Конституция на ГЕРБ от бившия правосъден министър Данаил Кирилов. Йорданов заяви, че правосъдната реформа трябва да започне с главния прокурор, после с ВСС и промяна на процесуалните закони.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички