Хаджигенов хаплив към ИТН и кабинета

Недоволен от механизма за съставяне на правителство

Хаджигенов хаплив към ИТН и кабинета | StandartNews.com

Ние не просто няма да подкрепим, ние ще гласуваме против кабинета на "Има такъв народ". Това заяви адв. Николай Хаджигенов, зам.-председател на "Изправи се БГ! Ние идваме" в "Лице в лице" по бТВ.

Ще го направим заради механизма на съставяне на правителството, заради тази агресивна самонадеясност, самодоволност, самодостатъчност, която ние е безкрайно позната – 12 г. живяхме в това, подчерта Хаджигенов.

Едноличния стил на управление, който искат да наложат от „Има такъв народ“ няма как да бъде подкрепен, защото той няма да промени наложения през последните повече от 10 години властови модел, каза още Хаджигенов.

По думите му ИТН механично са взели приоритетите на БСП и протестните партии, вкарали са ги в декларация и очакват срещу това да имат подкрепа в пленарна зала. „Преди няколко дни казах, че това е политическа детска градина, явно съм вдигнал нивото – това е политическа детска ясла (…) Когато трябва да се направи правителство на малцинството, което може да бъде бутнато буквално всеки ден, трябва да имаме политическо споразумение“, обясни адвокатът.

Той заяви, че още преди предните избори е настоявал за „общ фронт срещу ГЕРБ“, но някои продължават да „разбират политиката и управлението като авторитарен акт“. По думите му не става въпрос за искане на постове, но и в същото време съставът на МС не трябва да „дава повод за гордост на всяка една ку-ку академия“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай