Къде пращат БСП? Разкритие на Вигенин

Далеч от тези, които гласуваха за Рашидов

Къде пращат БСП? Разкритие на Вигенин | StandartNews.com

„Не мисля, че ще има управляваща коалиция в този парламент”, заяви в ефира на NOVA Кристиан Вигенин от БСП, който е един от заместник-председателите на парламента.

По думите му коментари, че БСП ще се коалира с останалите партии, подкрепили кандидатурата на Рашидов, целят да дискредитират левицата. След 11 гласувания и близо 55 часа първо заседание, с мнозинство от 139 гласа Вежди Рашидов застана начело на 48-ото Народно събрание. За него гласуваха депутатите на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход”.

Вигенин заяви още, че компромисът, който БСП е направила в петък, е единствено за да започне работата на парламента. Той коментира и доскорошните си коалиционни партньори в лицето на ПП и ДБ. „Те трябва да излязат по някакъв начин от ситуацията, в която са. Разбирам ги донякъде, но „Продължаваме промяната” на практика не даде алтернатива”, каза Вигенин и подчерта, че подкрепата е била еднократна. 

По думите на депутата ГЕРБ не бива да бъдат допускани до властта. Вигенин обоснова твърдението си като обясни, че още като са видели, че се сформира мнозинство, отношението им се е променило.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай