Казак: Доган е незаменим лидер на ДПС

Казак: Доган е незаменим лидер на ДПС | StandartNews.com

Целият актив на ДПС е убеден, че единственият и незаменим лидер на партията е основателят й д-р Ахмед Доган. Това разкри пред журналисти в парламента съпредседателят на движението Четин Казак, а изводът му e от провелите се областни конференции.

"Всички структури застават плътно зад него и очакват той да продължи както до сега да бъде плътно и винаги с нас, за да продължим своя път като третата основна политическа партия в България", отбеляза Казак.

Все пак той напомни, че Доган е дал ясно да се разбере, че в оперативната политика не желае да се връща. "Но няма да остане безучастен съзерцател и ще продължи да бъде лидер, който ще отстоява ценностите, силата и сплотеността на партията", уточни съпредседателят на ДПС.

По отношение на оперативното ръководство Казак посочи, че то ще бъде избрано на националната конференция на 24 април. "Там ще се реши кой или каква управленска формула ще бъде подходяща за ДПС", отбеляза той. Няма други фаворити за лидерския пост освен Доган, стсна ясно още от думите на Четин Казак.

Няма списък на хора от ДПС със забрана да влизат в Турция. "Той е пълна измишльотина", заяви Казак. Той самият се върна от посещение в Анкара. "Нямахме никакъв проблем. Влязохме и пребивавахме безпрепятствено в Република Турция", посочи съпредведателят на движението.

Според него слуховете за подобен списък се разпространяват от среди, които искат да всяват колебания в избирателите на ДПС. По отношение на забраната на депутата Делян Пеевски и на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, Казак предположи, че и тя ще се окаже инсинуация и лъжа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай