Неделя,

Кацаров със страшна прогноза за коронавируса

От: СТАНДАРТ -
Кацаров със страшна прогноза за коронавируса
A
A
A

Страшна прогноза за развитието на пандемията от коронавирус направи здравният министър Стойчо Кацаров по време на заседанието при президента Румен Радев, посветено на заразата и необходимите здравни и социално-икономически мерки за минимизиране на последиците от евентуална нова вълна.

В следващите от 7 до 10 дни страната ни вероятно ще влезе в „оранжевата зона” по заболеваемост от COVID-19, каза Кацаров и обясни, че броят на заразените расте през последните седмици.

„Имаме разработен подробен план за всички възможни степени и нива на разпространение на вируса, дори и за най-тежката ситуация. Планирани са всички необходими мерки по отношение на здравната система. Планът разглежда подробно всички аспекти на реакциите на здравната система”, каза още той.

Министърът увери, че в страната ни има нужните лекарства за борба с вируса. Според него обаче да нужни допълнителни стъпки за осигуряване на резерви.

По думите му бюджетът спешно трябва да се актуализира заради изчерпани средства за работещите на първа линия, както и заради нуждите на системата при следваща вълна от коронавирус. „Нуждаем се и от спешна актуализация на бюджета на НЗОК, който също играе основна роля”, каза здравният министър.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички