Каримански разкри лицето, съветвало го да се откаже от БНБ (ВИДЕО)

Искри в управляващата коалиция

Каримански разкри лицето, съветвало го да се откаже от БНБ (ВИДЕО) | StandartNews.com

Агресивната агитация на Лена Бориславова за кандидатурата на Андрей Гюров за БНБ, направена от ефира на бТВ в неделя, разбуни управляващата коалиция. И предизвика възмущение заради недопустимите внушения, които началникът на кабинета на Кирил Патков направи по отношение на безспорния финансов експерт Любомир Каримански.   

ВИЖ ОЩЕ: Трифонов гневен: Лена извече клевети за Каримански

Управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати. Началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите правомощия и изрече внушения и клевети по адрес на Любомир Каримански, написа във фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов

Срещу мен бяха направени внушения и опити за клевети, които не приемам. Те удрят по институциите и са ултиматум към БНБ, заяви и шефът на Бюджетната комисия в НС Любомир Каримански.

"Недопустимо е от страна на правителството да има такова вмешателство към една институция със 140 г. история. Недопустимо е, да се казва на НС, кой е точният кандидат за управител”, категоричен бе Каримански.

Важно е да се каже, кой има право да говори от името на коалицията. Към настоящия момент не ми е известно някой да е упълномощен да говори от името на коалицията. Не ми е известно коалицията да е посочвала кой е фаворит, каза още Каримански и подчерта, че срещу него са направени "внушения и определени клевети".

"На всички граждани и журналисти стана ясно, кой се опитал да ме посъветва да се откажа от поста управител на БНБ, каза още той.

По отношение на коментарите за КТБ Каримански каза следното: Недопустимо е някой да смята, че е възможно да се повтори сценарият КТБ. Това е едно опасно внушение. То е опасно за цялата банкова и финансова система в страната.

"Не искам да слизам на толкова ниско ниво. Бих искал да запазя цялата историческа чест и имидж на БНБ и няма да продължавам с тона и стилистика, който използва началника на кабинета", каза в заключение Любомир Каримански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай