Трифонов гневен! Лена изрече клевети за Каримански

Управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати, уточнява лидерът на "Има такъв народ".

Трифонов гневен! Лена изрече клевети за Каримански | StandartNews.com

Малко преди полунощ във Фейсбук лидерът на "Има такъв народ" - Слави Трифонов, коментира кандидатурите на Андрей Гюров и Любомир Каримански за управител на Българската народна банка.

Изявлението му е по повод изказвания на говорителя на кабинета Лена Бориславова и председателя на парламента Никола Минчев по темата. Вчера в телевизионно интервю Минчев заяви, че по-скоро Андрей Гюров е кандидатът на коалицията.

"Управляващата коалиция няма единен кандидат. Има двама кандидати", уточнява лидерът на "Има такъв народ".

"Началникът на кабинета стигна още по-далеч, прекрачи своите правомощия и изрече внушения и клевети по адрес на Любомир Каримански", пише още във Фейсбук Трифонов.

В предаването "120 минути" по bTV  Лена Бориславова заяви, че застава зад кандидатурата на Андрей Гюров, който нямал съмнителни петна в биографията си и, че не трябва да се допуска "второ КТБ" в България.

Трифонов заявява, че тъй като работа му в момента е да пази стабилността на коалицията, няма да отговори той. Затова прикачва видео с отговорa на Любомир Каримански.

"Недопустимо е от страна на правителството да се вмешателства в независимостта на една такава институция със 140-годишна история, както е и недопустимо да се казва на Народното събрание кой е точният кандидат. Важно е да се направи и още едно уточнение и то е свързано с това кой има право да говори от името на коалицията, кой е упълномощен и дали има такъв човек, който да е упълномощен. Към настоящия момент на мен не ми е известно някой да е бил упълномощаван да говори от името на коалицията, тъй като ние - "Има такъв народ", сме част от коалицията. Не ми е известно също така да е имало среща на която съответните коалиционни партньори да са посочили един от двамата кандидати като фаворит", заяви Любомир Каримански.

Вчера близо три часа продължиха разговорите между представители на четирите партии в управляващата коалиция, след които участвалите не застанаха пред медиите. За БНР един от тях коментира, че спорните въпроси около отделните кандидатури за управител на БНБ и различните позиции относно изпращане на военна помощ за Украйна не са били основни теми на разговорите.  

По рано беше анонсирано, че във фокуса на обсъждането са изпращане на военна помощ на Украйна и избора на нов управител на Българската народна банка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай