Каримански към Кирил Петков: Защо не провери Фонда на фондовете?

Брилянтна демагогия с приятна усмивка

Каримански към Кирил Петков: Защо не провери Фонда на фондовете? | StandartNews.com

Депутатът от ИТН отново попита за връзки между служителка на Министерството на икономиката, нейният съпруг и министър Кирил Петков

"Уважавам правилата и затова смятам, че трябва да изчакаме. Парламентарната група е взела решение довечера да обяви списъка на министрите."

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от ИТН Любомир Каримански.

"Не съм атакувал Кирил Петков. Зададох въпроси. Не виждам нищо притеснително в това да се задават въпроси. Мен ме смути, че не се отвори Фонда на фондовете - "кутията на Пандора".

Смятам, че програмите са изключително неефективни и това ме смущава. Целта на създаването му беше да се облагодетелстват посредници, които да се облагодетелстват

И не разбирам защо Кирил Петков с неговите добри намерения не отвори този фонд да видим какво става там", коментира Каримански.

Той отново попита за връзки между служителка на Министерството на икономиката, нейният съпруг и министър Кирил Петков, както и дали има облагодетелстване от определена програма.

"Брилянтната демагогия с приятна усмивка и успиване няма да ни помогне да реформираме нещата. Когато управляваме ние за Фонда на фондовете ще бъде разкрита информация за обвързаности, влияние от определени кръгове", каза той.Каримански припомни, че преди година и половина той е разкрил злоупотребите в ББР, но досега това не е било дискутирано.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай