Вторник,

Караянчева преговаря за падане на US визите

От: Администратор -
A
A
A

Ще поставя въпроса за визите за български граждани за САЩ на най-високо парламентарно ниво по време на разговора ми с председателя на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ Пол Раян. Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на срещата си с представители на българската общност във Вашингтон. Раян е вторият по влияние републиканец след президента Доналд Тръмп. Решението на въпроса с визите зависи от Конгреса, който е приел закон, според който за да паднат визите за една страна, отказите за тях трябва да са под 3%. За България този процент варира между 9 и 17.

Караянчева информира сънародниците ни за успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС. Те пък от своя страна изразиха благодарност за това че държавата финансира български училища в САЩ и по света.

На нас – българите, ни е нужно да вдигнем глави със самочувствие, защото историческото ни минало и корените ни дават безброй примери за това, каза Цвета Караянчева и пожела на сънародниците ни във Вашингтон да съхраняват своята култура и традиции.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова разказа за икономическите показатели на страната, развитието на икономиката ни, нарастването на доходите и търсенето на високообразовани и квалифицирани кадри.

Тагове:

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички