Каракачанов: Нашата цел не е да събаряме правителството

Каракачанов: Нашата цел не е да събаряме правителството | StandartNews.com

София. "Поставихме въпроса, като подчертахме, че нашата цел не е да събаряме правителството, а искаме да си кажем мнението. Изразихме нашите съображения пред премиера Борисов против кандидатурата на Орхан Исмаилов, защото имаме това право", заяви пред Нова ТВ лидерът на ВМРО и част от ПФ Красимир Каракачанов във връзка със спорната кандидатура на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната.

Запитан за приказките на Валери Симеонов за оттегляне на подкрепа от кабинета, Каракачанов отвърна, че "г-н Симеонов е по-емоционален". "Вчера говорихме за г-н Исмаилов 15 минути, а останалия час и половина обсъждахме по-важни неща", коментира срещата им с премиера Бойко Борисов Каракачанов.

"Ние, от ВМРО, не сме поставяли ултиматум на правителството. Г-н Борисов каза, че ще разгледа проблема и ще ни даде отговор. Ще има и общо събрание на "Патриотичния фронт" и там ще решим за подкрепата на правителството", уточни още той.

"Проблемът с г-н Исмаилов не е заради турското име, а заради това, че го предлага Корман Исмаилов. Смятаме партията му за етническа партия", поясни Каракачанов. На въпрос дали предложението щеше да получи подкрепата на ПФ, ако беше на Радан Кънев, Каракачанов отвърна утвърдително. "Ако Исмаилов беше кандидатура на която и да е друга партия, щяхме да подкрепим", категорично каза лидерът на ВМРО. "Нищо не мога да кажа за квалификацията на Орхан Исмаилов – въпросът не е персонален, имаме много ясна позиция – кадри на партии, създадени на етническа основа, не трябва да бъдат допускани във властта", формулира позицията на ПФ Каракачанов.

Лидерът на ВМРО призна и, че Валери Симеонов е смекчил позицията си. "Когато има нормален разговор, нормално е и да има ответна адекватна реакция. Смятате ли, че е нормално една подкрепа да е безусловно дадена", попита риторично лидерът на ВМРО. "Ако Орхан Исмаилов остане, ще обсъдим какво да правим като парламентарна група", подчерта Каракачанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай