Каракачанов с остра позиция за РС Македония

Отправи предупреждение към президента

Каракачанов с остра позиция за РС Македония | StandartNews.com

При сегашната ситуация промяна на посоката по отношение на Македония ще е национално предателство! Без ясното признаване на българските корени, българската идентичност и език на населението в миналото България няма право на отстъпки. Тази категорична позиция изрази във „Фейсбук“ председателят на ВМРО Красимир Каракачанов по повод предстоящите днес срещи на президента Радев с европейския комисар по разширяването Оливер Вархей и с португалския външен министър Аугусто Силва. За нас от ВМРО е ясно, че предложенията, които те носят, не са нищо ново. Това са постулати, повтаряни методично от политиците в Скопие, това са изкривени неверни тези, които България отхвърли още миналата година, заяви Каракачанов. И допълни: " Ето защо ние сме категорични, че никакви компромиси не трябва да се правят от българска страна."

Никакви нови „креативни“ предложения, които не отговарят на всяка от точките на Рамковата позиция на България от ноември 2019 г., подкрепена с Декларация на Народното събрание, не могат и не следва да бъдат приемани, категоричен е Каракачанов. И продължава: "Никакви едностранни декларации или обещания на Скопие, които не са обвързани с ясни механизми за проследяване, изпълнение и санкции, не бива да бъдат залагани в самата преговорна рамка. Следователно те не могат и не следва да бъдат приемани."

Председателят на ВМРО, който е най-отявленият боец сред българските политици, срещу антибългарската доктрина в РС Македония, заявява още: "Без ясното признаване от страна на Скопие на българските корени, българската идентичност и език на населението на Македония в миналото не може да има промяна на българската позиция.".

Ето пълния такст на позицията на Красимир Каракачанов:

 

По повод предстоящите днес срещи на президента Радев с европейския комисар по разширяването Оливер Вархей и на португалския външен министър Аугусто Силва, ясно заявявам:

Никакви нови „креативни“ предложения които не отговарят на всяка една от точките на Рамковата позиция на България от ноември 2019 г., подкрепена с Декларация на Народното събрание, не могат и не следва да бъдат приемани.

Никакви едностранни декларации или обещания на Скопие, които не са обвързани с ясни механизми за проследяване, изпълнение и санкции, не бива да бъдат залагани в самата преговорна рамка. Следователно те не могат и не следва да бъдат приемани.

Без ясното признаване от страна на Скопие на българските корени, българската идентичност и език на населението на Македония в миналото не може да има промяна на българската позиция.

Без незабавното спиране на негативната кампания на Скопие срещу България и на тормоза над хората с българско самосъзнание не може да има промяна на българската позиция.

Не българските политици, а българският народ е този, който никога няма да позволи някой да продължава да се гаври най-нагло и назидателно с неговата история и с паметта на дедите ни, дали живота си за българщината в Македония и за това България да я има и да пребъде.

Вече 128 години ВМРО е първият и неотменен стожер на българщината. Това ще остане и занапред! Компромис с лъжата и измамата не може да има.

Единство и сила!

България над всичко!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай