Каракачанов показа жълт картон на македонците

България няма да спира началото на преговорите, но те могат да са дълги, предупреди той

Каракачанов показа жълт картон на македонците | StandartNews.com

Северна Македония продължава към Европейския съюз като играч с жълт картон, но България държи червения. по този начин вицепремиерът Красимир Каракачанов обобщи позицията на българското правителство за преговорите за присъединяване на Македония към ЕС.

България няма да спира началото на преговорите, но те могат да са дълги, виждате Турция колко години преговаря, заяви още Каракачанов.

Скопие да осъди репресиите срещу българи, извършени в комунистическа Югославия, да поправи учебниците по история, литература и география, да смени табелите на исторически места и паметници, които са срещу България, настоява българското правителство.

Скоростта на преговорите със Северна Македония зависи от тяхната политическа воля да бъдат честни, а не да се опитват да ни разиграват, както го правеха в последните две години, каза още Красимир Каракачанов.

„България няма да спре сега Македония за започване на преговори, но преди реалното започване на преговорите има няколко етапа: първа, втора междуправителствена конференция. Затова много ясно в българската позиция е записано, че преди насрочването на първата междуправителствена конференция Македония трябва да изпълни следните условия и това ще зависи дали такава междуправителствена конференция ще бъде насрочена и кога, преди втората междуправителствена конференция има друг пакет от условия, който те трябва да спазят и изпълнят“, добави още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай