Карадайъ: Страната се намира в политическа криза

Карадайъ: Страната се намира в политическа криза | StandartNews.com

Приоритетите могат да бъдат следвани и постигани само чрез диалог между утвърдените политически сили, каза пред множеството в Пристое председателят на ДПС

Страната се намира в политическа криза, а властта създава повече проблеми, отколкото сигурност и стабилност. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в село Пристое, където се проведе митинг-събор за отбелязването на 27-та годишнина от Майските събития и Възродителния процес, предаде bTV.

Пред събралото се множество от симпатизанти и членове на ДПС Карадайъ заяви, че освен политическата криза в страната има и криза на властта.

„Имаме власт, която се опитва да създава повече проблеми в страната, отколкото стабилност и сигурност", подчерта лидерът на Движението. Карадайъ отбеляза, че основният политически субект в управлението ГЕРБ е станал заложник на малкия си партньор ПФ.

„Те сами себе си наричат патриоти, но истинските патриоти са тук в Пристое, в Делиормана, защото, ако те днес се опитват да крият своята политическа некомпетентност и немощ чрез езика на омразата и се опитват пак да ни поставят като основна мишена, и най-добре отива от Пристое да заявим на основния политически субект на властта днес – Ние чрез нашето единство, чрез нашата заедност няма да позволим да се гаврите с нашата свобода и нашето достойнство", заяви в речта си Мустафа Карадайъ.

Страната има нужда от ясни приоритети, те могат да бъдат следвани и постигани само чрез диалог между утвърдените политически сили, каза още Карадайъ. 

Последните законодателни промени на управляващото мнозинство поставят демокрацията в опасност. Демокрацията и конституцията на България са изнасилени. Докога институциите в страната ще търпят такова варварско отношение към законите в България", каза в речта си на възпоменателния митинг депутатът Хамид Хамид.

По думите му, през следващата седмица в Народното събрание предстои битката за правата на милиони български граждани в чужбина. „И Хасан от Чорлу има същите права като Иван от София", допълни Хамид, цитиран от "Топ новини".

На събора в Пристое присъстваха още председателят на Младежко ДПС и евродепутат Илхан Кючюк, Филиз Хюсменова зам.- председател на ДПС и евродепутат, Ахмед Ахмедов - зам-председател на ДПС, доц.д-р Алиосман Имамов зам-председател на НС и ДПС, членовете на ЦОБ на ДПС – Нигяр Сахлим и Емел Етем, членовете на ЦОБ и народни представители Рушен Риза, Станислав Анастасов, Камен Костадинов, народните представители , Хасан Адемов, Джейхан Ибрямов, Невин Хасан, Хамид Хамид, Бюнямин Хасан, областни и общински председатели на ДПС, кметове и общински съветници.

По-рано през деня председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, ръководството на ДПС и депутати поднесоха цветя и отдадоха почит на жертвите на режима по време на Майските събития - съпротивата срещу т нар "възродителен процес" пред паметни плочи в община Каолиново, Шуменско. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай