Карадайъ в Турция – лично носи помощи

Преди това Карадайъ отиде в Хасково, за да провери на място организацията

Карадайъ в Турция – лично носи помощи | StandartNews.com

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ лично занесе в Турция дарения, събрани от Движението в подкрепа на десетките хиляди семейства на загиналите в опустошителното земетресение в Турция и на стотиците хиляди пострадали и останали без дом хора. Карадайъ бе в един от тировете с помощи, които днес отпътуваха за Одрин от основния логистичен център на мащабната дарителска кампания на Движението – Хасково.

ВИЖ ОЩЕ: ДПС с мощна кампания за Турция, дарения заминават всеки час

Преди това Карадайъ отиде в Хасково, за да провери на място организацията по сортирането и транспортирането на даренията. Лидерът на ДПС се включи в товаренето на поредния камион. До момента ДПС е изпратило в Турция 34 тира, десетки микробуси и леки коли с дарения за бедстващите хора в южната ни съседка.

В Одрин Карадай се срещна с и.д. областния управител на Одрин (Едирне) Съдкъ Зихин, зам.-областния управител Зафер Карамехмедоглу, отговорника на областния кризисен щаб Селим Ак и областния председател на АК парти Белгин Иба. Карадайъ изказа своите на всички членове и симпатизанти на ДПС съболезнования към близките на загиналите в ужасяващата трагедия и на място събра информация от какво имат нужда стотиците хиляди бедстващи хора.

ДПС излезе с нов призив за дарения. В момента десетки хиляди семейства са без покрив над главата. Затова Турция спешно се нуждае от палатки, спални чували, електрически и газови печки, одеяла. Това е най-нужно на пострадалите хора, дарявайте, призова Движението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай