ДПС с мощна кампания за Турция, дарения заминават всеки час

Кампанията в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение продължава

ДПС с мощна кампания за Турция, дарения заминават всеки час | StandartNews.com

Поредица от дарения на всеки час изпращат структурите на ДПС в страната за десетките хиляди семейства на загиналите в опустошителните земетресения в Турция и за стотиците хиляди пострадали и останали без дом хора.

ВИЖ ОЩЕ: Карадайъ в Турция – лично носи помощи

Лидерът на Движението Мустафа Карадайъ отиде в Хасково, за да провери лично организацията на мащабната дарителска кампания. Складовата база в града е основният логистичен център на ДПС, в който се събират помощите от цялата страна. От Хасково тировете с дарения отиват в базата в Одрин, където се разпределят според нуждите на пострадалите в Турция.

В Хасково Карадайъ се включи в товаренето на поредния камион. Тирове с помощи тръгват на всеки час към южната ни съседка. Досега ДПС е изпратило 34 тира, десетки микробуси и леки коли с дарения за бедстващите хора в Турция.

Кампанията в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение продължава, заяви Карадайъ.

ДПС, което е в непрекъсната връзка с посолството на Република Турция у нас, с кризисния щаб в южната ни съседка и с изселническите организации, излезе с нов призив за дарения. В момента десетки хиляди семейства са без покрив над главата. Затова Турция спешно се нуждае от палатки, спални чували, електрически и газови печки, одеяла. Това е най-нужно на пострадалите хора, дарявайте, призова Движението.

Осмият тир от Кърджали потегли днес за Одрин, съобщи кметът д-р инж. Хасан Азис. Той уточни, че част от събраните помощи ще  бъдат пратени в Сирия, която също пострада от разрушителните трусове.

Два тира с хранителни  продукти, одеяла и отоплителни уреди тръгнаха днес от областната структура на ДПС в Шумен директно за Одрин.

Три камиона и 4 големи буса изпрати Движението в Стара Загора. Успяхме да натоварим не малко дрехи, хранителни продукти, хигиенни принадлежности, над 400 одеяла и други завивки и още много помощи - все дарения от хора за хора. Дарения, събрани в пунктовете ни в Стара Загора, Казанлък, Павел баня,  Гълъбово, Гурково. В процес на организация сме и в Николаево и Раднево, заявиха от ДПС в Стара Загора.

В организацията участваше зам.-председателят на ДПС Халил Летифов.

Хората от Тетевен също се включиха в мащабната дарителска кампания.

Кюстендил изпрати храни.

Помощи за Турция отпътуваха и от Руен.

И от Русе за Одрин отпътува първият ТИР с одеяла, дрехи, бебешки храни и памперси, вода и отоплителни уреди, детски легла, консерви и много други продукти от първа необходимост от жителите на цялата област.

Благодарим на всички от общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово. Благодарим за съпричастността, заявиха от местната организация на ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай