Карадайъ остър за кворума. Зависи от носителите на истината

Честити празника на демокрацията

Карадайъ остър за кворума. Зависи от носителите на истината | StandartNews.com

Кворумът в парламента е отговорност на управляващите. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ пред журналисти в парламента и ги попита защо се обръщат към него с въпрос за несъстоялия се старт на пленарното заседание днес. След три опита за регистрация мнозинството в НС не успя да събере кворум. ГЕРБ-СДС, ИТН, ДПС и „Възраждане” не се регистрираха, тъй като на председателски съвет и.д. шефът на НС Мирослав Иванов настоявал първа точка от дневния ред да е избор на нов председател на НС. Четирите партии обаче били категорично против – за да не се нагнетява напрежение преди вота.

В Народното събрание винаги се е твърдяло, което е и вярно, че кворумът е отговорност на управляващите, повтори Карадайъ.

Единствените носители на истината - Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков не са се обаждали да дадат указания. Техните тълкуватели Кристиян Вигенин и Мирослав Иванов не са направили разяснения. Аз как да знам какво да правя, каза още лидерът на ДПС.

Той застана пред репортерите с думите: „Честит празник”. А на въпроса какъв празник е днес отговори: „Празник на демокрацията. Спазването на Конституцията и законите в страната е празник на демокрацията.”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай