Вторник,

Карадайъ каза нещо много важно на ученици от Бургас

От: СТАНДАРТ -
1551
Карадайъ каза нещо много важно на ученици от Бургас
A
A
A

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и народни представители от Движението се срещнаха  с ученици от 11 клас на елитната Немска езикова гимназия “Гьоте” в Бургас.

По време на срещата председателят на ДПС разясни процесите, които текат в политиката и вземането на решения, съобщи пресцентърът на ДПС.

“Политиката девалвира, но това явление не е само в България. Антиполитиката се наблюдава навсякъде още повече след изборите във Франция”, каза Карадайъ. Той бе категоричен, че има ли здрава ценностна база в политиката, могат да се преследват общностни и политически цели.

Когато има стабилна ценностна база различните не са врагове, те са богатство. Но когато целите са еднодневни, не се очакват дългосрочни политики. Отрицанието на политическото и липсата на целева група води до липса на образ, до “няма ляво, няма дясно, аз съм всичко", каза лидерът на ДПС.

Учениците споделиха с народните представители, че работят по два проекта съвместно с БАН на теми “Участие на жените в политиката” и “Младежки политически активизъм".

Депутатите им обясниха, че балансът за жените в политиката все още не е постигнат, но се полагат усилия в тази посока посредством различни механизми.

Политиците от ДПС и учениците коментираха и темата за младите хора в политиката и значението на младежката организация. Председателят на ДПС потвърди, че е необходимо младите да задават посоката и да бъде обърнато специално внимание на тяхната реализация. Карадайъ припомни, че ДПС залага на младите и че мотото на предизборната кампания за европейските избори през 2019 бе именно това: “Ние залагаме на младите”. Той изтъкна важността на ролята на Младежко ДПС в политическия  живот на партията.

След срещата учениците имаха възможност да наблюдават работата на Народното събрание.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички