Карадайъ каза нещо много важно на ученици от Бургас

Срещна се с деца от 11 клас на елитната Немска езикова гимназия “Гьоте”

Карадайъ каза нещо много важно на ученици от Бургас | StandartNews.com

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ и народни представители от Движението се срещнаха  с ученици от 11 клас на елитната Немска езикова гимназия “Гьоте” в Бургас.

По време на срещата председателят на ДПС разясни процесите, които текат в политиката и вземането на решения, съобщи пресцентърът на ДПС.

“Политиката девалвира, но това явление не е само в България. Антиполитиката се наблюдава навсякъде още повече след изборите във Франция”, каза Карадайъ. Той бе категоричен, че има ли здрава ценностна база в политиката, могат да се преследват общностни и политически цели.

Когато има стабилна ценностна база различните не са врагове, те са богатство. Но когато целите са еднодневни, не се очакват дългосрочни политики. Отрицанието на политическото и липсата на целева група води до липса на образ, до “няма ляво, няма дясно, аз съм всичко", каза лидерът на ДПС.

Учениците споделиха с народните представители, че работят по два проекта съвместно с БАН на теми “Участие на жените в политиката” и “Младежки политически активизъм".

Депутатите им обясниха, че балансът за жените в политиката все още не е постигнат, но се полагат усилия в тази посока посредством различни механизми.

Политиците от ДПС и учениците коментираха и темата за младите хора в политиката и значението на младежката организация. Председателят на ДПС потвърди, че е необходимо младите да задават посоката и да бъде обърнато специално внимание на тяхната реализация. Карадайъ припомни, че ДПС залага на младите и че мотото на предизборната кампания за европейските избори през 2019 бе именно това: “Ние залагаме на младите”. Той изтъкна важността на ролята на Младежко ДПС в политическия  живот на партията.

След срещата учениците имаха възможност да наблюдават работата на Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай