Карадайъ - Героите на демокрацията имат нужда от достойно място

Това каза на митинг лидерът на ДПС

Карадайъ - Героите на демокрацията имат нужда от достойно място | StandartNews.com

Събрали сме се, за да отдадем почит на героите, които дадоха свободата си, които се бориха за чест и достойнство, които се бориха за нашата идентичност и демокрацията. Това заяви председателят на ДПС на възпоменателен митинг, който препълни площада в гоцеделчевското село Брезница.

В него участваха заместник-председателят на партията и втори в листата на ДПС за Благоевград Йордан Цонев, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Вели и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов. Възпоменателният митинг, посветен на 50-годишнината от събитията през 1973 г., почете паметта на жертвите на т.нар. "възродителен процес".

Това е нашата история. Освен жертви има и ранени, които платиха със здравето си, има и други, които платиха със свободата си, лежаха по затворите, бяха разселвани, заяви Карадайъ. Той заяви с огорчение, че вече са минали 50 години, а това не се знае от обществеността от България.

Срамно е, че тези грозни събития не успяха да заемат достойно място в учебниците по история, за да може следващите поколения да ги знаят и никога повече да не се изживяват наново, заяви лидерът на ДПС.

Премълчавайки тези събития, асоциацията, която се събужда, е, че ние се срамуваме от нашата история. Затова ясно заявяваме: Независимо кой ще се опитва да преиначава тази наша история, ние всяка година ще бъдем на тези площади, за да почитаме паметта на героите на българската демокрация и свобода, каза още Карадайъ. И добави: "Ние ще сме тук, за да отдаваме почит на героите на демокрацията, а не за мъст. Последните 33 години доказахме, че философията на ДПС не е реваншизъм, а е заедността, така както д-р Ахмед Доган ни го завеща.".

Гордеем се с българския етнически модел, чийто архитект е д-р Ахмед Доган и в чиято основа стои философията на заедността, припомни Карадайъ.

Той заяви още, че тази година възпоменателните митинги съвпадат и със свещения месец Рамазан – времето за милосърдие, опрощение, обединение, състрадание, както и с поредните избори, пети за последните 2 години.

Според него разделителните линии и противопоставянето, както и упорството да се прави еднопартиен кабинет, са причината да няма решение на политическата криза.

Призоваваме за разумен диалог и отговорност за управлението. Обиколихме страната и в диалог с хората чухме техните проблеми. Основният проблем е прогресивното обедняване – високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и неадекватните доходи, заяви Карадайъ.

След като обиколихме цялата страна и чухме проблемите на хората, на финала на нашата кампания сме готови не да даваме обещания и надежди, а с да поемем конкретни ангажименти за решаване на проблемите, каза още лидерът на ДПС.

Време е за ДПС. Време за разум , за диалог , за отговорност, за решаване на проблемите на хората. Това ще стане, само ако ние сме част от мнозинството на Народното събрание, което ще излъчи редовен кабинет, фокусиран върху тези проблемите, заяви Карадайъ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай