Капон: Проектобюджет 2015 въвежда страната в дългова спирала

Капон: Проектобюджет 2015  въвежда страната в дългова спирала | StandartNews.com

Кърджали. „Това правителство няма да има първите 100 дни толеранс. Проектобюджет 2015 не е реформаторски и въвежда в дългова спирала, защото само за последните две години 2014 и 2015 дългът надхвърля 16 милиарда, т. е. той е по –голям през целия останал период", каза в Кърджали Мария Капон, председател на ЕНП.

Според нея да попълваш дупки само през дълг, означава, че управляващите нямат визия за истинска реформа, която да води до икономически ръст на страната и висок стандарт на хората. „Нужно е да преминем от хазартната към интелигентната икономика. Европейските фондове са средство, през които през определено време се прави шприц в системата", заяви Мария Капон.

Тя обясни, че от коалиция „Десните" работят активно, за да предложат българската рецепта за развитие на икономиката.

Капон направи и коментар по проекта „Южен поток". По думите й „Путин направи едно асиметрично решение-имперско за страната ни". Председателят на ЕНП подчерта, че „Южен поток" е неефективен дори и за руснаците, защото чрез него се купува политическа зависимост и се създава рекет към друга страна -Украйна".

„Още през 2006 г. десните предупреждавахме, че целият енергиен проект „Голям шлем" ще се провали. Той не беше с икономическа ефективност, той имаше намерение да осъществи имперски зависимости", заяви Мария Капон.

В Кърджали тя обяви, че партия ЕНП и коалиция „Десните" започват обиколка по регионите като по този начин стартират подготовката си за местните избори догодина.„ Искаме да вникнем във всички проблеми по места. Ще регистрираме свои листи в 264 -те общини. Няма да залагаме на анти ДПС коалиция", подчерта още председателят на Единната народна партия Мария Капон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай