Капон: Назначенията са инвазия на ГЕРБ през задния двор

Капон: Назначенията са инвазия на ГЕРБ през задния двор | StandartNews.com

София. "Надявам се провалът на първия кабинет на Плевнелиев да не се повтори и с този кабинет, въпреки че назначенията, които виждаме през последните дни, особено за областни управители и за заместник-министри, доказват, че това е инвазия на ГЕРБ през задния двор. През задния вход и те са изключително нетърпеливи да поемат цялата власт". Това каза председателят на ЕНП Мария Капон, пред БГНЕС.

 Тя подчерта, че служебният кабинет няма 10 дни толерантност, няма 10 часа, защото той е създаден от президента съгласно Конституцията и има една единствена важна задача – да произведе честни избори. 

На въпроса дали мисли, че кабинетът на Георги Близнашки се справя до момента, тя отговори: "С какво да се справи? С това, че изведнъж реши, че ще има 18-ти министър, който се оказа конфликтна личност и щеше още повече да задълбочи кризата и беше отменено искането да има такъв министър".

Текат скандали в Министерството на правосъдието. За първи път в новата демокрация имаме четирима вицепремиери. Само по времето на Тодор Живков е имало кабинети, които имат над трима вицепремиери. Това са хора, които имат нужда от един ред в автобиографията. Аз лично им желая успех. Важно е приключването на най-важната им задача, а именно честни избори", заяви председателят на ЕНП.

Тя изтъкна, че отговорността за това, че се стигна до казуса "Костинброд" носи служебният кабинет.

"Назначаването на "Ало Ваньо" или на агента от ДС Ваньо Танов за директор на митниците след крупния скандал, който беше произведен в страната, е още едно доказателство, че никой не иска да се справи с контрабандата и с приходите от митници. Искат просто определени олигархични интереси да минат през тези три месеца", заяви Капон.

Мария Капон и други представители на "Десните" днес участваха във флашмоб пред руското посолство. Те отбелязаха един месец от свалянето на самолета на малайзийските авиолинии на Източна Украйна..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай