Кънев: Увеличава се подкрепата на РБ

Кънев: Увеличава се подкрепата на РБ | StandartNews.com

„Реформаторският блок единствен увеличава подкрепата си спрямо парламентарните избори. Преди изборите казах, че ще имаме силен резултат, но няма да се възгордеем от него. Двете основни партии ДПС и БСП губят от присъствието си и имат с 5% по-ниски показатели". Това заяви съпредседателят на РБ Радан Кънев в сутрешния блок на Нова тв. И уточни, че е доволен от резултата на първия тур на местните избори.

"ГЕРБ получава по-голямо влияние, а ние увеличаваме, което означава, че коалицията ни ще бъде по-силна. Така, че не може да си позволим хашлашки език и не желая да влизам в обяснение", обясни той.

ДПС си постави като цел да бъде втора политическа сила, но не успя, защото разликата с БСП си остана 1 процент. ДПС се капцулира изцяло в мюсюлманските райони, но загуби в смесените. Няма случай в Шумен да нямат представител нито на балотаж, нито в общинския съвет, коментира Кънев.

Ние не се надскачаме, в София направихме рекорд на парламентарните избори, но сега го подобряване в листите. Имаме второ място във Варна, балотаж във Варна. Напрежението ще се концентрира около Плевен, където влизаме от първа позиция в балотажа. В името на стабилността в държавата и борбата, която водим в рамките на Евросъюза, да запазим добрите отношения, каза още той и уточни, че не му харесва тонът на Цветан Цветанов за изборните резултати. По-рано днес председателят на ГЕРБ обяви, че Кънев го е поздравил за успеха на партията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай