Кандидат-кметът Жельо Вардунски връща линейките в община Камено

Кандидат-кметът Жельо Вардунски връща линейките в община Камено | StandartNews.com

Кандидат-кметът на ГЕРБ в община Камено Жельо Вардунски се зарече да осигури линейки, каквито тук няма отдавна. Обезпечаването на здравната помощ е сред приоритетите в предизборната му програма. Повече от 3 години община Камено е оставена без център за спешна помощ и без нито една линейка. Заради липсата на спешни коли, животът на 11 000 души е поставен в перманентен риск. "Ние сме обречени. При всеки спешен случай, викаме линейка от Бургас, но разстоянието е 23 километра и докато дойде се случва най-лошото. Линейката пристига обикновено след час и на лекарите не остава нищо друго освен да констатират смъртта на пациента", оплакват се хората.

Преди време местните жители се вдигнаха на бунт и събраха 3000 подписа с искане да получат поне една линейка. Проблемът обаче така и не беше решен.

Скандалната ситуация, която обрича жителите на 13 селища в община Камено бе раздухана в „Господари на ефира", но отново без резултат.

„През новия мандат ще изготвя цялостна здравна стратегия по възрастови групи и заболявания на населението от Община Камено. 50% от хората в Общината не са диагностицирани. Обещавам евтино диагностициране и изготвянето на програми за лечението на всеки с открити кардио и ставни заболявания. Обещавам да създам на система за телемедицина, осигуряваща пълен скрининг на населението и превантивна медицина, с която се откриват хронични и предхронични заболявания. Ще направя пълна здравна програма за лечението на хората от Общината", заяви независимият кандидат за кмет Жельо Вардунски, който е подкрепен от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Той се ангажира да работи за изграждането на кардиоцентър, тъй като сърдечносъдовите заболявания са основен фактор, предизвикващ висока смъртност, инвалидизация и временна нетрудоспособност и в Община Камено. В бъдещата специализирана болница ще могат да бъдат лекувани всички пациенти с дископатии и ставни заболявания. С програмата ще бъдат констатирани и началните стадии на диабета.

"Със съдействието на проф. д-р Цветан Димитров всеки жител на Камено ще може да ползва услугите на Специализираната болница за рехабилитация в Несебър по две клинични пътеки с 3 процедури, а Общината ще покрива още 2 процедури, за които държавата ще заплаща", каза още Вардунски.

Той обеща да осигури до 2 холтера на всеки личен лекар, с които ще бъдат диагноститицирани всички живущи в Общината.
"Ще изготвя методология за бързопредвижване на пациентите до съответните здравни заведения. Ще осигуря минимум една линейка за Община Камено.

Имам безрезервната подкрепа на депутатите от управляващите партии, с които ще направим жест като осигурим достатъчно направления за изследвания на хората, като изградим и ВИП коридор за лечение в най-добрите болници в страната.
Това ще бъде моята социална дейност за Камено. Имам зад гърба си ръководството на ГЕРБ, което ще съдейства за поемане на допълнителните заплащания за лечението на хората от Общината", категоричен е Жельо Вардунски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай