Камерън си тръгна с икона на Свети Николай

Камерън си тръгна с икона на Свети Николай | StandartNews.com

Светинята е дар от бургаския кмет Димитър Николов

Икона на Свети Николай като подарък от Бургас получи премиерът на Обединеното кралство Дейвид Камерън от кмета на града Димитър Николов. "Камерън пожела успех на града, след като му подарих иконата на Свети Николай във връзка с предстоящия празник Никулден", заяви Николов. По думите му самият той е успял да размени няколко думи с британския премиер преди заедно с премиера Бойко Борисов да отлетят към българо-турската граница,

В Елхово британският премиер видя как работи системата за видеонаблюдение

Премиерът Бойко Борисов показа на Дейвид Камерън оградата на българо-турската граница. Британският премиер Дейвид Камерън е останал впечатлен от съоръжението и от мерките на страната ни в борбата с незаконните мигранти.

СНИМКИ от посещението на Камерън у нас - ТУК!

Той разгледа днес защитното съоръжение, което се изгражда в района от ГКПП-Лесово до браздата. След това британския премиер посети Елхово, където видя как работи системата за видеонаблюдение по границата, съобщава bTV.

Самолетът на британския държавен глава кацна на летище "Бургас" в 8 часа тази сутрин при безпрецедентни мерки за сигурност. От 6 часа сутринта полицейски автомобили патрулираха с включени светлини по всички пътища около летището.

Външни лица, включително журналисти, не бяха допуснати. В 3-километровата зона беше забранено паркирането на пътни превозни средства. На пистата оркестър с духова музика посрещна Дейвид Камерън.

Британският премиер и българският Бойко Борисов излетяха с два хеликоптера за българо-турската граница. Според запознати двата вертолета, с които се предвижваха, са кацнали първо до граничния пункт в Лесово, след което двамата премиери са посетили граничната зона. По-късно отново с вертолети са стигнали до граничния център в Елхово, а двата хеликоптера са се върнали на летище "Бургас" малко преди 11 часа.

Камерън обяви вчера в разговор с президента Росен Плевнелиев, че България е добър пример за ефективен контрол на границите.

Преди минути самолетът на британския премиер отлетя от аеропорта в Бургас към Великобритания, а малко след него към София потегли и самолетът с българския премиер Бойко Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай