Калоян Паргов: Дърленето с Радев няма да направи БСП по-силна

Градската организация си има своя председател и това е моят наследник Иван Таков

Калоян Паргов: Дърленето с Радев няма да направи БСП по-силна | StandartNews.com
  • Градската организация си има своя председател и това е моят наследник Иван Таков, заяви Паргов

В последните години в БСП, по-точно по време на мандата на г-жа Нинова, се случва отстраняване на неудобните. Това каза в ефира на Euronews Bulgaria Калоян Паргов по повод наложеното му партийно наказание и освобождаването му от поста председател на Градската организация на БСП в София.

"ВКС обяви решението за нищожно, справедливостта възтържествува", заяви Паргов във връзка със съдебното решение, което постанови, че той остава член на Националния съвет на БСП.

"Това показва само едно – претенцията да управляваш държавата законосъобразно, позовавайки се на върховенството на закона, означава да го правиш и в собствената си партия, спазвайки определени правила. Това очевидно не е така щом съдът уважи мотивите ми и възстанови членството ми в Националния съвет", обясни социалистът.

По думите му Градската организация си има своя председател и това е неговият наследник Иван Таков.

„Без значение на тълкованието на решението на съда, аз няма да се връщам назад. Пожелавам успех на моите наследници, ще продължа да им помагам. Като член на Националния съвет ще се включа активно във всички решения, които предстои да вземе той в следващите месеци, свързани с предстоящите избори“, изтъкна Паргов.

Той съобщи, че има една нова опция, която в скоро време ще обяви и тя е в сферата на обществено-политическия живот и допълни, че става дума за нещо, което ще го ангажира още по-силно обществено.

Калоян Паргов отрече това да е нов ляв проект или присъединяване към този на Стефан Янев и обясни, че ще е насочено изцяло към държавата и държавните институции. Предстои да бъде обявено в началото на август.

„Едва ли дърленето с президента ще направи БСП по-силна. В последните поне 2 години БСП прави една и съща грешка – да настъпва една и съща мотика и тя да я удря по главата“, така Паргов коментира острото изказване на Нинова за президента Радев като участник в свалянето на правителството.

Според него правителството е направило всичко възможно да се самосвали и трябва да се търси проблемът вътре в него – по начина, по който то се сформира, по който се разпределиха постовете, териториите и финансите на държавата.

„Получаването на мандата от БСП за трети път е знак на уважение от президента, не към ръководството на БСП, а към партията, издигнала и подкрепила го два поредни пъти. Също беше знак, че президентът иска да има правителство, а не да се ходи на избори“, счита Паргов и допълни, че Румен Радев не е дал мандата на Демократична България, защото чисто идеологически избирателят на БСП трудно би преглътнал това.

„Шансът на БСП беше не да развива тези за управлението, а да се опита да сформира управляващо мнозинство и наложи дневен ред с теми, които са важни за левицата - отношението към войната в Украйна, отношението към изгонените руски дипломати и проблемите с газа“, категоричен бе Калоян Паргов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай