Какво разкри кризата със зърното? Говори Йотова

Вицепрезидентът коментира подписаният вчера меморандум между правителството и земеделците

Какво разкри кризата със зърното? Говори Йотова | StandartNews.com

Очевидно с един меморандум всички тези проблеми на земеделците не могат да бъдат решени. Това коментира пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова относно подписаният вчера меморандум между правителството и земеделците.

Тя участва в международна конференция „Балканите – за мир, сигурност, сътрудничество и партньорство”, организирана от Стратегическия институт за национални политики и идеи, Форума за балкански транспорт и инфраструктура и Националната асоциация за международни отношения. Събитието днес в София е под патронажа на президента на България Румен Радев. 

Вицепрезидентът посочи, че сме чули многобройни изказвания на земеделски производители и на експерти в преработвателната промишленост. Кризата със зърното разкри наистина много сериозни проблеми в системата на земеделието, посочи Йотова. 

По думите ѝ що се отнася до меморандума сигурно има добри намерения, но не трябва да забравяме, че има решение на Народното събрание. Това решение, с днешна дата, никой не е отменил. Чакаме следващите дни да видим дали ще бъде пререшено и какви ще бъдат следващите стъпки на управляващите, коментира Йотова, предаде БТА. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай