Какво не знаем за новите шефове в ГЕРБ?

КВежди Рашидов и Иван Тотев са познати като част от досегашната власт

Какво не знаем за новите шефове в ГЕРБ? | StandartNews.com

Вежди Рашидов и Иван Тотев са новите лица в Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Лидерът на партията Бойко Борисов заложи на познати и утвърдени личности, които са се доказали като управленци.

Това, че Вежди Рашидов е международно признат и известен скулптор отдавна  известно. Съпругата му Снежана е лекар в „Пирогов” и не просто медик, а лекар в COVID отделените на болницата. Между другото тя е била и депутат от НДСВ и вероятно точно в парламента е пламнала любовта им. Трите месеца до изборите ще са трудни за човека, който е един от най-близките до Борисов, защото най-големият му опонент и колега скулптор - Владислав Минеков ще седне в министерското кресло, като служебен министър на културата.

Бившият кмет на Пловдив Иван Тотев е изненадата в ИК на ГЕРБ. За него се говореше, че е отсвирен, заради кметски гафове, като историята с изхарчените милиони за пловдивския зоопарк. Въпреки, че не бе номиниран на местните избори за нов мандат, той остана верен на ГЕРБ и това вероятно е оценено, както и фактът, че някой трябва да заеме мястото на Менда Стоянова.

От "старите" членове, които последно бяха приети в Изпълнителната комисия Костадин Ангелов и Деница Сачева са последните попълнения. 

Бившият директор на Александровска болница и вече бивш здравен министър проф.Костадин Ангелов е започнал като лекар в Центъра за спешна медицинска помощ към УМБАЛ "Св. Анна". Работи като хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ "Александровска", където впоследствие е главен административен лекар, а после и изпълнителен директор на лечебното заведение. Малцина знаят, че съпругата му Илияна е била състезателка по художествена гимнастика , а след завършване на спортната си кариера cтaнaлa тpeньop. Любопитна подробност е, че тя има сестра близначка, с която са като две капки вода. Проф.Ангелов обаче е и грижовен баща на малкия Сами, но това знаят колегите му, защото самият той рядко говори за семейството си.

Деница Сачева пък е от хората, които се приобщиха към ГЕРБ, като навремето е кандидатствала за членство в ДСБ. Това й донесе доста нерви и обяснения след като стана социален министър.  Иначе Сачева има безупречно CV и кариера в държавната администрация. На 40 години тя осиновява малкия Виктор, който сега е най-голямата й любов. Между другото майка й също е било осиновена. Сачева е единствен осиновител на момченцето въпреки, че преди години е била омъжена за полицай, бракът обаче не продължил дълго.  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай