Какъв президент щеше да е Борисов? Истината от Вежди

Умните хора трябва да управляват страната

Какъв президент щеше да е Борисов? Истината от Вежди | StandartNews.com

"Една голяма партия като ГЕРБ винаги има кандидат за президент. ГЕРБ има една много умна стратегия. Когато се обяви кандидатура, се явява машина, която произвежда мръсотия. Малко преди изборите ГЕРБ ще излезе и ще обяви своя кандидат", заяви бившият министър на културата Вежди Рашидов в студиото на "Денят ON AIR".

На въпрос дали съществува възможност Борисов да бъде кандидат за президент, Рашидов посочи, че твърде много усилия са били положени, за да се омърсят образа му."Решихме да омърсим един 10-годишен български премиер. Борисов е морален човек.

Той щеше да бъде добър президент, ако беше затворил големия шлем. Мачо, хубав, с опит - харесван от международната общност. С тези контакти нямаше да е лош президент", каза бившият културен министър.Той определи последните 2 парламента, чието живот бе изключително кратък, като парламенти на падението.

"Трябва да спрат войните на генералите. Като мъдри мъже, в името на българската държава и на националните цели, да сведат глави. Личното "репчене" не носи дивиденти. Има много грешни послания, които разделят обществото", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

"Някой си играе на статукво и на нестатукво. В държавата имаме нужда да си играем на разум, държавническо поведение и мислене за общественото. ГЕРБ има опит в това", категоричен е събеседникът.

Рашидов изрази мнение, че трябва да управляват разумните хора в политиката."ДПС е постоянна партия. Те са предвидими. БСП е стара партия. ГЕРБ също набра опит в управлението. Статуквото е това - умните хора да управляват държавата", подчерта бившият министър на културата

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай