Как ще протече церемонията за Радев и Йотова?

Мерките за сигурност на площад „Александър Невски” са много сериозни

Как ще протече церемонията за Радев и Йотова? | StandartNews.com

Подготовката за церемонията по встъпването в длъжност на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова вече е почти приключила. 

ВИЖ ОЩЕ: Радев начерта летателен план "България 2027"

Мерките за сигурност на площад „Александър Невски” са много сериозни. Целият периметър около храм-паметника и Народното събрание и улиците в района се охранява.

На площада са изградени контролно-пропускателни пунктове за хората, които искат да присъстват на церемонията. Те задължително трябва да носят документ за самоличност. Зелен сертификат не необходим, тъй като събитието се провежда на открито.

Президентът ще бъде посрещнат и съпроводен от началника на Националната гвардейска част. Двамата ще преминат заедно пред флага на България, пред който ще се поклонят. Радев ще поздрави гвардейците и ще премине през целия гвардейски строй.

След всичко това държавният глава ще заеме своето място на официалната трибуна, за да произнесе слово. В края му 21 артилерийски салюта ще поставят началото на новия мандат. Заедно с това, представителният гвардейски духов оркестър ще изсвири химна на България. Радев ще поднесе венец пред Паметника на Незнайния воин. По протокол това ще бъде краят на официалната част.

След това Радев и Йотова отиват на „Дондуков” 2 , където ще бъдат посрещнати от шпалир от гвардейци.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай