Кадиев иска оставка на ръководството на БСП

Кадиев иска оставка на ръководството на БСП | StandartNews.com

София. "За мен най-важното е да има оставка на Изпълнителното бюро. Анализът за мен няма особен смисъл, защото няма адресат, няма кой да го прочете, няма кой да го чуе". Това каза депутат от БСП Георги Кадиев пред БНТ по повод на обявения от БСП Национален съвет на 10 юни, на който партията ще обяви своя анализ за евроизборите, за работата на правителството и за политическата ситуация като цяло.

Според него ако няма промяна в БСП, левицата отново ще претърпи тежка загуба.

„Аз кой знае какво от този анализ не очаквам. Ние падаме за 10-ти или 11-ти път. Всеки път правим анализ, всеки път предлагаме едни и същи мерки и всеки път ни бият. Очевидно е, че този път трябва да приложим някакви други мерки, и това е най-простият анализ, който се прави за 3 минути", каза Георги Кадиев.

Според него, за ситуацията, в която попадна БСП след изборите е виновна единствено самата партия.

„Кой го избра това правителство? В края на краищата нали ние го избрахме? Сега защо се оплакваме от него? Сега се оплакваме, че нашите членове не ги припознават като министри на БСП. В него има хора, които не са гласували за БСП в живота си, да не говорим да имат някакъв принос към БСП. Вината си е изцяло наша. Ние сме дисциплинирана партия – бяха предложени. Това са части от нещата, които никога повече не трябва да се случват", каза депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай