Кабинетът осигури имот за Националната школа по физика

Кабинетът осигури имот за Националната школа по физика | StandartNews.com

На заседанието на правителството следващата седмица ще бъде разгледано решение за прехвърляне на сградата на бившия техникум по хидравлика в гр. Казанлък на общината. Целта е имотът да бъде ремонтиран и използван за нуждите на създадената от преподавателя Теодосий Теодосиев Национална школа по физика. Това стана ясно днес след среща на министър-председателя Бойко Борисов и г-н Теодосиев, в която участва и кметът на община Казанлък Галина Стоянова, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Премиерът Борисов заяви, че за реализацията на идеята за провеждане на летни лагери ще се потърси подходящо помещение в близост до школата. Борисов уточни, че ще се проверяват държавните имоти, които отговарят на изискванията и разполагат с голяма зала.

По време на срещата кметът на Казанлък Галина Стоянова съобщи, че е получила уверение от министъра на финансите, че ще бъдат осигурени необходимите средства за разширяване на Природо-математическата гимназия "Никола Обрешков" в Казанлък, където се обучават голяма част от учениците на г-н Теодосиев.

„Имаме готов инвестиционен проект, нужни са ни 490 хил.лв., за да се направи това разширение на гимназията, където да има кабинети по физика и биология. Целта ни е да направим училището национален център за природо-математически науки", заяви Стоянова.

Министър-председателят Бойко Борисов бе категоричен, че е ангажимент на държавата да създава стимули за развитие на науката. По думите му, образованието е национален приоритет и е тясно свързано с икономическия просперитет в България.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай