Кабинетът Орешарски оставя в сила правилата за парите на държавните дружества

Кабинетът Орешарски оставя в сила правилата за парите на държавните дружества | StandartNews.com

София. Правителството на Пламен Орешарски оставя в сила наредбата за депозиране на свободните пари на държавните дружества, така както беше променена от служебното правителство. Служебното правителство въведе ограничението, че свободните пари на държавните дружества, тези, които са с 50 процента и повече държавно участие, могат да бъдат дадени на депозит в не по-малко в четири банки. Условието е в една банка да се вложат само 25 процента.

Финансовият министър Петър Чобанов заяви, че ще следват принципа на приемственост и влязлата в сила от 8 юни нова наредба, с новите правила за депозиране парите на държавните дружества. Дружествата имат шестмесечен период да съобразят депозитите си според новите правила. „Ние ще следим ситуацията в този период, за да видим как новите правила ще се отразят на пазара", заяви Петър Чобанов.

До края на седмицата министър-председателят Пламен Орешарски ще обяви новите областни управители и зам.-министри. Това заяви Пламен Орешарски след днешното заседание на кабинета. „Причината толкова дълго време все още да няма назначени зам.-министри, е съгласуването на кандидатите с парламентарните групи, които подкрепят правителството, както и индивидуалните дискусии с отделните министри", обясни Орешарски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай