Кабинетът одобрява допълнителни разходи утре

Кабинетът одобрява допълнителни разходи утре | StandartNews.com

София. Допълнителни разходи по бюджетите на редица министерства и институции са включени в дневния ред за утрешното редовно заседание на Министерски съвет. 

Още пари за министерствата си са поискали от правителството министрите на финансите, на труда и социалната политика, на земеделието и храните и на външните работи. Вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева е внесла проект за допълнителни разходи по бюджета на Агенцията за ядрено регулиране. Националната служба за охрана (НСО) също трябва да получи още средства във връзка с предоставянето за управление на стопанство "Кричим". Министърът на образованието и науката е внесъл проект за допълнителен трансфер за Българската академия на науките (БАН) за закупуване на оборудване и софтуер, необходими за изграждане на многофункционален компютърен комплекс. Кабинетът ще приеме и отчета за изпълнението на държавния бюджет за миналата 2013 година.  

Дневният ред на министрите включва още прехвърляния на държавни имоти и международни спогодби. Обсъждане на оставка на кабинета не е предвидено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай