Кабинетът избира Бойко Великов за шеф на БОРКОР

Кабинетът избира Бойко Великов за шеф на БОРКОР | StandartNews.com

София. Правителството ще решава днес за назначението на бившия червения депутат Бойко Великов за директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност, популярен като БОРКОР.

Предложението е в дневния ред на заседанието на Министерския съвет.

Великов ще замени на поста Елеонора Николова.

Управляващите обмисляха закриването наа звеното, но засега се отказаха от тази идея. В последните дни започна и дебат, дали БОРКОР е свръхфинансиран и каква работа върши.

Бойко Великов беше председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в парламента. Той оглавява и вътрешната комисия на БСП, която пресява партийни кадри за държавни постове.

Великов е роден през 1954 г. Той е магистър по българска филология и история и по психология, доктор е по психология и доцент по социална и политическа психология във Великотърновския университет. Започнал е кариерата си като учител. От 1994 до 2013 г. е народен представител в 5 последователни парламента.

Очаква се на заседанието правителството да намали щатните бройки на МВР за болница „Лозенец". Кабинетът ще гласува проект на меморандум за сътрудничество в областта на трудовото право, пазара на труда и борбата с недекларирания труд между министерствата на труда и социалната политика на България и Република Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай