Изненада от Борисов. Подкрепи Радев, хвърли оферта на ДБ

Каза как ще бъде съставен кабинет

Изненада от Борисов. Подкрепи Радев, хвърли оферта на ДБ | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поднесе поредната изненада. Той мощно подкрепи президента Румен Радев и обясни как Демократична България ще подкрепи ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Демократична България отговори на Борисов. Контраофертата!

Ще вкараме в парламента един проектозакон, който да звучи като Закон срещу свръхпечалбите, които се получават от руските компании благодарение на дерогациите, които са издействани в Брюксел. Той трябва да включва горивата, дизела, обикновения бензин. Това ще касае не само физическите лица, но и бизнеса, съобщи в Широка лъка Борисов. Така цените на горивата рязко ще паднат. Същия закон – за ограничаване на свръхпечалбите, обаче внася и служебното правителство. Новината за това съобщи икономическият министър Никола Стоянов.

"Имаме фонд за гарантиране на енергийната сигурност. И разликата в цената отива в този фонд и от там - на бензиностанциите. Това е като вид дарение. Защото за две години четири бюджета направиха. И все не им стигна! И все не можаха, и все нещо объркаха, каза Борисов.

Убеден съм, че колегите от ДБ ще искат да измият срама, че 6-7 месеца наблюдаваха как Кирил и Асен източиха над 7 милиарда в посока "Газпром". И съм убеден, че те ще са първите, които ще се включат срещу тази несправедливост - срещу свръхпечалбата, която Кирил и Асен препират чрез дерогацията", заяви той.

"Анонсираме го, утре ще го внесат. Даже ако намерите - нека го внесат повече парламентарни групи.. Може всичко, което сме правили, да не е било идеално. Но сме имали желание да е идеално. А те не могат да си видят грешките", каза Борисов.

"Единственият начин да има правителство, аз съм практик, е да има контактни групи. Контактни групи преди президентът Радев да връчи мандата. Но трябва да сме се разбрали, че с втория или с третия ще имаме правителство", посочи Борисов.

"Вие видяхте ли онзи ден за Еврозоната световният шампион по фалиране на банки - проф. Румен Гечев, беше против Еврозоната. Ако бях на Нова телевизия, така щях да го изписвам, под името - "световен шампион по фалиране на банки", добави той.

"От мен да запомните, като слушаш кое дразни противниците ви, ще разберете много неща за себе си. Те си мислят, че народът е забравил какво направиха с "Джемкорп", какво "направиха" с корупцията по високите етажи.

А сега от сутрин до вечер се чудят как президентът Радев да го вкарат в играта - от страната на лошите. Хвърлят му през три месеца да прави правителство. Ами неговите функции са президентски и ние, като не му даваме правителство, каквото може, това сглобява", коментира още Борисов.

Той допълни, че като се съберат контактните групи, да бъде определено кой ще бъде премиер, финансов министър, министър на икономиката и т.н. "Сега е ужасно време, ужасна война. И ние ясно сме заявили позицията си. Най-големите  партии в Европа ме канят като специален гост, за да ме чуят, да си говорим. Защото България, Балканите, Берлинският процес е изключително важен за тях", отбеляза той.

"Аз съм склонен да направим всичко, за да бъде добре на българите. Ние натрисаме на Радев да направи правителството. Но той не е виновен. Виновен е заради юмрука, че доведе Киро и Асен, че направи така, че политическите партии да се ненавиждат. Но в случая как да го обвиня, че не иска да направи бюджет. Не ми се е обаждал по никаква тема", заяви Бойко Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай