Изключен кмет опустоши БСП! С тези тежки думи

Какво каза емоционално д-р Делян Георгиев

Изключен кмет опустоши БСП! С тези тежки думи | StandartNews.com

Вчера от "БСП Изгрев" обявиха, че изключват от партията районния столичен кмет д-р Делян Георгиев. Под негово ръководство са кварталите "Изгрев", "Изток" и "Дианабад" в София.

"За три години съм спрял 19 строежа на наша територия, и по данни на НАП с 85 процента са намалели разрешенията за строеж, които са издадени от администрацията на територията на района, който управлявам. Това е резултат, с който нито един софийски район не може да се похвали. Но това нарушава нечии интереси също. В БСП има един кръг от хора, които не искат аз да съм кмет, а да е някой друг. Но аз не съм професионален политик и за мен явяването на избори не е самоцел.

Така че тези хора сериозно бъркат. Това, което аз винаги съм искал, е районът да бъде управляван максимално добре, да бъдат хората доволни, да е едно по-добро място за живеене. Промяната към по-добро се усеща от хората. А не тези недостойни и неверни твърдения, които се тиражират от страна на партията в пространството", каза той в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Аз винаги съм се водил от интереса на моите съкварталци и от разбирането си, че в администрацията трябва да работят хора, които си разбират от работата. В района работят и хора, които са с дясно мислене. Но аз съм доволен от работата им - от портиера, до заместниците си. Важно е да се работи за хората. Ние не сме бюро по труда и да назначаваме хора, които са безполезни. Номенклатурни безполезници не ми трябват.

Трябват ми хора, които разбират и милеят за този район. Администрацията на 90 процента е представена от местни хора, те живеят там. Не съм взел решение дали ще се кандидатирам отново за кмет. Аз не съм професионален политик и за мен не е жизнено важно да бъда там. Аз съм лекар, имам си своето работно място. На мен ми пука за квартала, а това дали ще бъда кмет или не не мие лайт мотив", обясни той.

"Категоричното ми мнение срещу връщането на хартиената бюлетина и промените на изборния кодекс безспорно е изиграло роля за освобождаването ми от партията. Това е била капката, която е преляла чашата. Аз винаги съм бил човек със собствено мнение. Хартиената бюлетина е историческа грешка. Защото тя е метод за манипулация на изборния резултат и на целия изборен процес, която ще открадне гласът на гражданите.

Трябва в едно демократично общество гласът на всеки да бъде отчетен реално, а не с някакви еквилибристики и машинации да бъде елиминиран вотът на хората. Когато бях избран през 2019 г. имаше над 1000 невалидни бюлетини. Направих си труда да погледна - 99 процента бяха бюлетини за мен. Не е проблемът за мен, това е в цялата страна. А когато бяха изборите с машини, тези бюлетини не бяха повече от 40-50. Сметнете каква голяма разлика", завърши той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай