Изхвърлиха Орхан Исмаилов от НПСД

Според Исмаилов срещу него е извършено „активно мероприятие” с цел да бъде компрометиран...

Изхвърлиха Орхан Исмаилов от НПСД | StandartNews.com

Орхан Исмаилов загуби председателския пост и членството си в Народна партия „Свобода и достойнство“ (НПСД), стана ясно от съобщение по-рано днес от пресцентъра на формацията. На негово място временно ще застане основателят на партията Касим Дал. В последните дни тя беше разтърсена от противоречие, след като Исмаилов подписа споразумение за коалиция с ВОЛЯ на Веселин Марешки.

Според Исмаилов срещу него е извършено „активно мероприятие” с цел да бъде компрометиран.

„Когато един човек обвинява някого, че не спазва устава, че отишъл някъде да прави коалиция – същият този човек гласува за това споразумение!”, възмути се Орхан Исмаилов в интервю за бТВ. Той обясни, че по устав единствен може да свиква съвета и на по-ранно заседание 13 от членовете са били „за” съвместно явяване с партията на Марешки.

Той допълни, че половината от хората от съвета въобще не са били питани за неговата оставка, а и всъщност даже няма подписвано коалиционно споразумение с „Воля”. По думите му коалиция с евроскептичната партия около 5 много конкретни точки, свързани с икономика, сигурност, стандарт на живот и т.н. е по-добър вариант от бездействие и тази позиция е била споделена и от Касим Дал.

„Сега разбираме каква е целта на тази частна партия на Касим Дал”, заяви бившият вече лидер на НПСД. Той допълни, че централата на партията от няколко седмици се води в частен имот на бившия зам.-шеф на ДПС. Това довело до абсурден сюжет през уикенда при опита на Исмаилов да вземе документи, печати и пароли: „В събота аз влязох с взлом в офиса на партията – регистрация в Трето районно”.

Той допълни, че се е наложило да се правят партийно съвещание в гинекологичния кабинет на зам.-председателя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай