Избори или правителство? Тошко Йорданов попари българите

"Продължаваме промяната" контролират софтуера на тези машини, твърди Йорданов

Избори или правителство? Тошко Йорданов попари българите | StandartNews.com

Избори ще има и те ще са през март. Конфигурацията в парламента е такава, че няма как да се направи правителство. БСП се подмазват на ГЕРБ, но Корнелия Нинова не е толкова луда, за да състави правителство с ГЕРБ. Анализът направи пред БНТ Тошко Йорданов от "Има такъв народ". 

"Според мен трябва да се гласува с машини, но с други. "Продължаваме промяната" контролират софтуера на тези машини. Всяка една машина може да бъде пипана, ако има желание", заяви той. 

Според Йорданов Кирил Петков е обещал на БСП да им даде кодовете за машините и че така резултатът им на изборите ще се вдигне с 4 на сто. 

Преди дни депутатът от БСП Георги Свиленски обвини Петков, че е обещал да даде на БСП кодовете, ако оттеглят подкрепата си за промяната в Изборния кодекс. В отговор бившият премиер обяви, че ще го съди за клевета.

Според Тошко Йорданов изпадането на партията им ИТН от парламента на последните избори доказвало манипулация на резултата. Както и влизането на партията на Стефан Янев в последния момент, след като допреди самия край на изборния ден прогнозно му се даваха под 4 процента.

Според Йорданов затова като служебен премиер Янев е имал сеща с шефа на "Информационно обслужване" и след това началникът на държавната компания, която обработва резултатите на изборите, е останал на поста си. А е трябвало да бъде уволнен. ИТН правили изборите със същите машини, но само те нямали желание "да пипат", заяви още бившият депутат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай