Ивелина Василева: Депото за отпадъци е приоритет за ГЕРБ Бургас

Ивелина Василева: Депото за отпадъци е приоритет за ГЕРБ Бургас | StandartNews.com

Айтос. Жителите на село Съдиево, Община Айтос, посрещнаха водачът на листата на ГЕРБ - Бургас Ивелина Василева. Бяха обсъдени възможностите за кандидатстване по Програма за развитие на селските райони, реализирането на проектите за пречиствателната станция в Айтос и регионалното депо за отпадъци, което е заложено като приоритет в регионалната програма на ГЕРБ - Бургас за следващия мандат.

„Бургас е един от първите региони в страната, който реализира такъв проект. Регионалното депо ще обслужва 210 населени места с население над 400 хил. души. С реализирането му област Бургас ще постигне на 100% съответствие с екологичните изисквания за модерно и ефективно третиране на твърдите битови отпадъци. Изграждането на модерното депо ще има и социален ефект, тъй като общините, които имат модерна система за депониране, ще бъдат освобождавани от такси и начисления", заяви Ивелина Василева.

Пред присъстващите тя сподели, че е удоволствие да бъде начело на листата на ГЕРБ точно в Бургаски регион. „През изминалите 4 години народните представители от ГЕРБ - Бургас работиха постоянно за интересите на местните хора. Заставаха твърдо зад идеите си, реализираха поетите ангажименти и отстояваха бургаските каузи. За мен, като бургазлийка, е от голямо значение да работя в екип с такива хора".

В срещата участие взеха и кандидатът за народен представител Диян Петров и общинският ръководител на ГЕРБ - Айтос Красимир Енчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай