Иван Тотев продължава да прави спортни зали и детски площадки

Иван Тотев продължава да прави спортни зали и детски площадки | StandartNews.com

ПЛОВДИВ

Име, партия: Иван Борисов Тотев, ПП ГЕРБ.
Зодия, девиз: Роден съм на 28 октомври 1975 г. Зодия „Скорпион". Нямам девиз. Има много мъдри мисли. Не мога да избера една от тях и да си запиша за девиз.

Цели за управление в следващите 4 години: Пловдив ще е Eвропейска столица на културата през 2019 г. Това е историческо събитие. Трябва да представим достойно не само нашия град, а България. От 2011 г. насам Пловдив се възражда, Пловдив се развива и резултатите са видими, но предстои още много работа. През 2019-а градът ще е неузнаваем. Продължаваме да подобряваме инфраструктурата навсякъде – по големите пътища и по малките улици. Вече се работи по основните реконструкции на възлови булеварди като „Васил Априлов" и „Коматевско шосе". Престои да стартираме дейностите на „Руски" и „Шести септември", както и изграждането на първия през последните 16 години съвсем нов булевард „Северен" от моста на Адата до „Брезовско шосе". Един от най-големите ни готови проекти е реконструкцията на „Голямоконарско шосе", което освен че е вход на Пловдив, обслужва една от най-големите индустриални зони в града. Продължаваме работата по връзката „Модър-Царевец", пробивът под Централна гара и други конкретни проекти по изграждането на пътните рингове. Сред приоритетите ни е устойчивото развитие на зелената система с изграждането на нови паркове, приобщаване на зоната около река Марица, екопарк „Марица", нови детски, спортни и фитнес площадки, олимпийски плувен басейн. Работим така, че след четири години Пловдив да има нов уникален централен площад, експонирана археология и истински възроден Старинен Пловдив, на които ще се радват милиони туристи.

Ще продължим да полагаме усилия за развитието на модерните индустрии и повишаване качеството на живот на пловдивчани.

С какво се гордеете във вашия град и от кое вие срам: Беше ме срам, когато с неадекватната си политика бившите управленци на града вкарваха Пловдив в комедийните шоута на националните телевизии. Надявам се това никога вече да не се случи. Като всеки пловдивчанин съм горд с хилядолетната история на своя роден град и с това, което през последните години направихме за връщане на самочувствието. За Пловдив вече се говори не само в България, но и по света. Имаме най-дългата пешеходна улица в Европа, първия арт квартал „Капана", Малката базилика, работим по Голямата базилика. Откакто открихме новия планетариум, пред Природонаучния музей от сутрин до вечер има опашки от желаещи да го посетят. Когато ходя по Главната улица или отида на Гребната база или отида в Цар Симеоновата градина на Пеещите фонтани, аз се чувстват щастлив и горд, че живея в този прекрасен град. Това е и основната ми цел като кмет – да работя така, че всичките ми съграждани да се усещат щастливи и да искат, като мен, точно тук да отгледат децата си.
Кое е първото нещо, което ще направите като кмет на Пловдив: Няма първо нещо за правене. Започнати са много важни за Пловдив неща, които трябва да продължат. И те ще продължат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай