Четвъртък,

Иван Таков: Управляващите в СО да не се оправдават

От: Агенция Стандарт -
941
Иван Таков: Управляващите в СО да не се оправдават
A
A
A

Управляващите в Столична община трябва да си понесат отговорността за състоянието на "Топлофикация София", вместо да се оправдават. Това заяви председателят на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков. Той направи коментара по повод обсъждането на два доклада, свързани с бъдещето на най-голямото общинско дружество на днешната редовна сесия на СОС. Първият от тях беше свързан с утвърждаване на бизнес план на "Топлофикация София" ЕАД за 2022 г., който общинските съветници от групата на БСП не подкрепиха. Въпреки това докладът беше приет с 31 гласа. 

"За това толкова тежко състояние на общинското дружество управляващите в Столична община може да се опитват да прехвърлят вината на Петър Димитров, на слънчевите изригвания, на черните гарги, на когото поискат. Но това няма значение, защото дори и за тях е ясно каква е причината, коментира Иван Таков. - Къде е отговорността на управлявалите "Топлофикация София" през годините? А за това, че 93 милиона на столичани потънаха кой е виновен? За тези 93 милиона имам питане още от 2015-та година, на което все още чакам отговор. Това е години наред нехайство!".

Иван Таков припомни, че от 2013-та досега са сформирани много работни групи с цел да бъде намерено решение на проблемите в "Топлофикация София". "И до къде стигнахме?! До никъде, коментира още той. - Чуваме само едно и също изречение - "Топлофикация София" е част от енергийната система и сигурност на страната. Очевидно то дава самочувствие и спокойствие на управляващите, че независимо колко зле е ръководено дружеството и колко СО нехае за него, то ще продължава да работи. Крайно време е обаче управляващите в СО да се вземат в ръце и поне веднъж да довършат нещата до край".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички