Ицо Хазарта стана началник! Къде го сложиха

Станаха ясни шефовете на комисиите

Ицо Хазарта стана началник! Къде го сложиха | StandartNews.com

Депутатите избраха лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов за председател на комисията по политиките за българите извън страната, а лидерът на "Български възход" оглави антикорупционната комисия. Христо Петров - Ицо Хазарта, пък бе избран за зам.-председател на комисията по култура и медии.

ДБ оглави икономическата комисия, а ГЕРБ-СДС - енергийната.

218 депутати без нито един глас "против" избраха за председател на комисията по икономическа политика и иновации Мартин Димитров. Негови заместници станаха Александър Иванов от ГЕРБ, Даниел Лорер от ПП, Климент Джопов и Петър Кънев от БСП.

Бившият енергиен министър Делян Добрев застана начело на енергийната комисия. 

Зам.-председатели ще му бъдат Радослав Рибарски от ПП, Рамадан Аталай от ДПС- зам.-председател, социалистът Драгомир Стойнев и Ивайло Мирчев от ДБ.

ГЕРБ взе и комисията по външна политика, както и тази по отбрана. 

Начело на външната застана бившият външен министър Екатерина Захариева, а заместници ще й бъдат депутатите от ПП Венцислава Любенова, Ангел Георгиев от "Възраждане", Деян Дечев от БСП и Виолета Комитова от "Български възход". Председател на комисията по отбрана е Христо Гаджев.

Бившият министър на образованието Красимир Вълчев от ГЕРБ ще ръководи комисията по образование, а друг бивш министър - Николай Денков от ПП е сред заместниците му. Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество ще бъде ръководена отново от депутат от ГЕРБ - Анна Александрова.

"Възраждане" получи председателското място в комисията по регионална политика. Оглави я депутатът Коста Стоянов. 

Комисията по европейски въпроси отиде при ПП.

Оглави я Деница Симеонова. Във втори пореден парламент председател на комисията по здравеопазване ще бъде Антон Тонев от ПП.

БСП взе социалната комисия в лицето на бившия социален министър Георги Гьоков, зам.-председатели ще му бъдат Деница Сачева от ГЕРБ, Искрен Арабаджиев от ПП, Севим Али от ДПС и Георги Георгиев от "Възраждане". За БСП беше отредена и транспортната комисия, която беше оглавена от Георги Свиленски, който беше избран без нито един глас "против", а изборът му бе съпътстван от аплодисменти. Това предизвика водещия заседанието зам.-председател на НС Йордан Цонев да се обърне на шега към "групата за аплодисменти". "Знаете ли в оперните театри как ги наричат - клакьори", ограмоти той депутатите.

Комисията по култура и медии ще се ръководи също от БСП. За председател беше избран Иван Ченчев. Тома Биков от ГЕРБ стана зам.-председател заедно с Христо Петров - Ицо Хазарта, от ПП в компанията на друг музикант - Стоян Михалев от ДБ. Ерджан Ебатин е зам.-председателят от името на ДПС.

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред ще се ръководи от ДПС - Хамид Хамид стана неин председател. Негови заместници ще бъдат Мануил Манев от ГЕРБ, Рена Стефанова от ПП, Цвета Рангелова от "Възраждане" и Иван Иванов от БСП. Движението взе председателския пост и на комисията по околна среда и води. Бившият екоминистър Станислав Анастасов стана неин шеф. Заместник-председатели ще бъдат Татяна Султанова от ПП, Манол Генов от БСП, Георги Самандов от "Български възход".

Стефан Янев стана и председател на комисията по превенция и противодействие на корупцията. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай