Четвъртък,

ИТН скочи: Махнете ограниченията!

От: Редактор -
961
ИТН скочи: Махнете ограниченията!
A
A
A

"Настояваме за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения, които разделят обществото на ваксинирани и неваксинирани, лишавайки последните от основни техни права. Това заявиха от „Има такъв народ“ в своя официална позиция по повод новите мерки срещу разпространението на коронавируса, наложени със заповед на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров. 

Да, обезпокоени сме, че вече година и 8 месеца няма трайно и ефективно решение на кризата. Важно е обаче да имаме предвид, че наред със здравния проблем, не бива да неглижираме и социалния и икономически ефект, който се стоварва с особена тежест върху няколко конкретни сектора като хотелиерство, ресторантьорство, транспорт и редица други, свързани с тях.

Притеснително е това, което ние наблюдаваме като заявка за политики относно бъдещи действия, които прозират вече видимо от последната заповед на здравния министър.

Указанията, които се дават по отношение на изисквания за ваксинация или преболедували за работещите в редица обществени сектори, както и достъпът до тези обекти само от ваксинирани и доказано с документ преболедували и с доказан PCR тест, противоречи на основни права на гражданите в т.ч. правото им на труд и до свободен достъп до обществените обекти.

След няколкото последователни локдауна, сме на път трайно да загубим голяма част от хората, които въобще имат желание да работят в тези сектори.

Настояваме за отмяна на всякакви дискриминационни ограничения, които разделят обществото на ваксинирани и неваксинирани, лишавайки последните от основни техни права.

Разчитайте на мъдростта и интелекта на хората, а не се опитвайте да ги плашите и принуждавате, пренебрегвайки правото на личен избор.", са казва в позицията на ИТН.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com