Исмаилов: Скандалът е в името – Орхан, а не Иван

Исмаилов: Скандалът е в името – Орхан, а не Иван | StandartNews.com

София. Скандалът е в името, че не е Иван, а е Орхан. Тази реакция беше очаквана, живеем в безпочвена и неадекватна политическа реалност. Това заяви пред тв 7 председателят на "Народна партия свобода и достойнство" Корман Исмаилов по повод скандалното назначаване на Орхан Исмаилов за зам.-министър на отбраната.

Исмаилов бе категоричен, че неговата партия не е огледален образ на ДПС. Проблемът е в етническата неприязън и можем да очакваме ескалация на тази конфронтация, изтъкна още той.

"Името няма никакво значение. Нас ни притеснява кой го излъчва и какво стои зад това", каза от своя страна зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който се включи по телефона от Брюксел.

Исмаилов няма никакво основание да се оттегля, категоричен бе Корман Исмаилов. И изтъкна, че целият Реформаторски блок застава зад него. Това разномислие не може да разклати коалицията, а само неизпълнението на заложената програма, добави Корман Исмаилов.

По-рано днес Радан Кънев каза пред Нова тв, че Реформаторски блок няма да оттегли кандидатурата на Орхан Исмаилов заради несъгласието на представителите на Патриотичния фронт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай