Искрен Митев разкри защо ПП и ГЕРБ ще си стиснат ръцете

Аз съм един от хората, които гласуваха три пъти „против“, каза той

Искрен Митев разкри защо ПП и ГЕРБ ще си стиснат ръцете | StandartNews.com

„Изключително грозно и срамно. Всички са виновни в една такава ситуация, но от моята перспектива това, което аз видях и най-много ме потресе, бе един човек, избран от българските граждани, заместник-председател на Народното събрание – Цончо Ганев, който взима 13 000 лева заплата, наплю три пъти друг народен представител. В опита си да го направи, той наплю жената, която записва заседанията, наплю квестора и успя да наплюе и председателя на Народното събрание. Моето желание е този човек да бъде отстранен като народен представител“, това каза в студиото на Euronews PrimeTime народният представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Искрен Митев. По думите му всички са виновни.

Аз съм един от хората, които гласуваха три пъти „против“ да получим подкрепа от ГЕРБ. Това, което се случи, след като стана ясно, че сме готови да получим тази подкрепа, действията, които се разгърнаха след това – реакцията на президента и всички кремълски агенти в България, ме убеди, че това е правилното нещо.

„Може би има разочаровани, но колкото по-агресивни са опитите да бъде разрушен вариантът да има нормално управление в България, тоест редовно правителство, толкова повече хора започват да си казват, че има нещо нередно, че не искат да има кабинет“, посочи Митев. Според него това е единственият шанс „да се случи нещо нормално в България“.

„Всеки, на когото му бъде поискан имунитетът, трябва сам да си го даде“ смята депутатът от ПП-ДБ. Ако Бойко Борисов откаже да си даде имунитета, тогава ще имаме разговор в партията какво да направим. „Всички са срещу това да се състави редовно правителство и ще направят всичко възможно. Дори се притеснявам, че е възможно животът на някого да бъде застрашен“, каза още Митев. Той обяви, че съвсем скоро на Национален съвет на ПП ще бъде разгледан съставът на проектокабинета „Денков“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай