Искрен Митев махна охлювите, омекна за бюлетината

Депутатът от ПП шамароса БСП

Искрен Митев махна охлювите, омекна за бюлетината | StandartNews.com

Депутатът от „Продължаваме промяната” Искрен Митев, известен основно с посланията, които отправя с ексцентричните си вратовръзки, махна охлювите, динозаврите и математическите символи. Показа леко променено отношение към хартиената бюлетина и шамароса БСП.

Митев се появи в студиото на БНТ с червена вратовръзка без никаква окраска и стовари цялата вина за скандалите в парламента покрай хартиената бюлетина върху социалистите. В същото време не я отрече напълно като Кирил Петков и Асен Василев.

"Продължаваме Промяната" се обедини с естествения си партньор "Демократична България". Видяхте и протеста, който се състоя, въпреки дъжда хората изразиха своя глас срещу опита да се открадне демокрацията, коментира  Искрен Митев.

Той попита риторично кой ще носи отговорността за връщането на хартиената бюлетина.

"Смятам, че най-голяма вина ще имат БСП, защото те са вносители на проекта. Те сляпо подкрепят всички предложения на ГЕРБ и на ДПС", заяви Искрен Митев.

По думите му не е страшно да се върне хартиената бюлетина, но във вариант, в който тя е трудна за манипулация.

"Ако се върне практиката с чували с бюлетини, които се изхвърлят, това е страшно. Вярвам, че има вариант да се върне хартиената бюлетина, така че да може да бъде контролирано преброяването. Да има списък, който да гарантира, че няма да се надписват или манипулират бюлетините. За жалост, всички тези предложения бяха отхвърлени", каза Митев.

Според него ГЕРБ и ДПС са видели, че по честен начин не могат да си върнат властта и трябва да си откраднат властта чрез подмяна на вота с хартиените бюлетини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай