Искра Михайлова оглави комисията по регионална политика в ЕП

Искра Михайлова оглави комисията по регионална политика в ЕП | StandartNews.com

Брюксел. Ексминистърът на околната среда Искра Михайлова стана първи български евродепутат, който застава начело на комисия, след като вчера бе избрана за председател на комисията по регионална политика, съобщава БНР.

"Това е голям успех и за нашата делегация в Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ)", коментира Михайлова, като определи избирането си като много голямо признание. По нейни думи признанието е за АЛДЕ, за постоянната й проевропейска политика и за интереса й към регионалната политика.

"Колкото може повече българи на отговорни позиции в Европейския парламент - това е добре за България", призова още новоизбраният евродепутат.

"Приемам избора ми и като оценка за това, което направи нашата страна на последните европейски избори - направихме така, че избрахме евродепутати, ориентирани европейски, които тачат европейските ценности и работят за тях", допълни ексминистърът.

Тя изрази надежда ЕП да може да наблюдава процесите по сключването на споразуменията между правителствата и Европейската комисия за разпределянето на общностния бюджет до 2020 година, за да може работата по проектите, финансирани от фондовете на ЕС, да започне възможно най-скоро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай