Искра Михайлова: Няма чистка в екоминистерството

Няма опасност от обгазяване в района на село Езерово, каза министърът

Искра Михайлова: Няма чистка в екоминистерството | StandartNews.com

София. Няма чистка в екоминистерството. Това заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова в предаването „Здравей, България" по Нова. „Решенията за уволнение на директорите на районни инспекции не е чистка, а е взето след сериозен анализ на работата на въпросните служители", уточни тя. Има мотиви за въпросните уволнение, каза още Михайлова. Тя бе категорична, че ще създаде един здрав екип, който ще работи и няма да допуска грешките на предшествениците си.

„Ако трябва да говорим за „наказателните процедури", които би ни наложил ЕС, то това са за депата за твърди битови отпадъци, които трябваше да бъдат изградени до края на 2009 година. Трябва да се запитаме защо имаме изградени само две депа, при положение, че имаме ангажимента те да са 24", продължи Михайлова. Тя обясни, че глобите, възлизат на десетки хиляди евро месечно, са заради неспазване на договор, но и на директива на ЕС.

Срокът, поставен от Брюксел, е края на 2009 година и ние трябва да изпълним ангажиментите си като страна-член, допълни Михайлова.

Български граждани протестират срещу изграждането на депа, каза министърът. "Няма да има процедура срещу България, ако страната ни докаже, че до 2015 година може да изгради 22 депа", каза още тя и подчерта, че тепърва българите трябва да бъдат по- екологично насочени.

Няма опасност от обгазяване в района на село Езерово, каза министър Михайлова по повод вчерашният взрив на цистерна с пропан-бутан във Варненско. Няма повод за притеснение, увери тя

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай