Искат ли ГЕРБ министерски постове? Тома Биков каза истината

Трябва да бъдат излъчени хора, които са отдалечени от партийните ръководства

Искат ли ГЕРБ министерски постове? Тома Биков каза истината | StandartNews.com

От ГЕРБ няма да искат никакви министерски кресла в евентуалното ротационно правителство на Николай Денков и Мария Габриел, декларира тази сутрин пред Нова телевизия депутатът от партията Тома Биков.

Твърдя, че трябва да бъдат излъчени хора, които са отдалечени от партийните ръководства, категоричен бе Биков.

Вероятно най-различни фактори не искат да има кабинет. Според мен им се помага и от страна, най-вече, на колегите от "Продължаваме промяната", смята Тома Биков. Защото скандалът, който се разрази врече, идва най-вече от ПП. Всички страни в този спор – и Кирил Петков и Асен Василев от една страна, и Радостин Василев, са депутати от ПП. Става въпрос за Националния съвет на ПП, на който се говорят скандални неща.

„Този запис звучи като абсолютно автентично заседание на този орган и никой не е отрекъл неговата автентичност. Кой и в каква позиция е ходил да преговаря и с кое посолство? Ние нито сме направили правителство, нито има мандат за това. Има необходимост от много ясно обяснение какво се случва”, категоричен е Биков, коментирайки изтеклите записи от заседанието на Националния съвет на ПП.

По думите му в групата на ГЕРБ има различни мнения по въпроса, но „ние обсъждаме тези неща на няколко заседания през последната седмица”. „Ако изтече запис от тях, ще видите, че разговорът е далеч по различен от това, което чухме. Твърдях, че трябва да има непартийно правителство. Твърдя, че е невъзможно в момента да има еднопартиен кабинет на ПП при това положение", заяви депутатът.

"ПП трябва да преосмислят кабинета си. Половината ни депутати са били министри. Ако си мислите, че детската им мечта е да са министри и то в момент, в който трябва да се стабилизират публичните финанси - грешите. Никой няма ищах за това. ПП трябва да преосмисли кабинета си и да не предлага партийни фигури за министри. Ние имаме хора за три правителства да предложим. Но се съобразяваме със ситуацията", посочи Биков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай