Инж. Димитър Шишков: Залагам на законност, правила и контрол

Инж. Димитър Шишков: Залагам на законност, правила и контрол | StandartNews.com

„Местното законодателство определя правaта и задълженията ни като граждани на общината, както и механизмите на работа на кмета и неговата администрация. Категорични сме, че трябва да бъде направен основен преглед на общинските нормативни документи, за да бъдат правилата, по които работим и живеем, законосъобразни, справедливи и целесъобразни. И ще гарантираме спазването на правилата от всички. Залагам точно на това – законност, правила и контрол". Това заяви снощи от трибуната на НЧ „Наука" кандидатът за кмет на община Троян инж. Димитър Шишков по време на откриването на кампанията на ПП ГЕРБ.

Инж. Шишков представи отбора на ГЕРБ – кандидатите за общински съветници и кметове на кметства. Всеки един от тях готов да вложи цялата си енергия за развитието на общината.

„Вие сте работодателите ни. Вие ще изберете вашите представители, за да изразяват и защитават вашия интерес, да управляват и съхраняват вашата собственост, да търсят и прилагат решения за разрешаването на вашите проблеми и посрещането на вашите нужди. Нашите кандидати знаят отлично това", подчерта кандидатът за кмет.

По думите му, правото на самоуправление не се изчерпва с избора за кмет и общински съветници. „Ние не само ще ви включим в определянето на приоритети и вземането на решения за конкретни проекти и инициативи. Считаме, че можете да бъдете и ценна подкрепа и коректив при изпълнението на дейности, проекти и политики. Ние ще включваме представители на гражданите с нужните квалификация и опит в подготовката на обществени поръчки, в оценителните комисии, в контрола върху изпълнението на договори, както и в екипите за управление на проекти", заяви Шишков. „Ще създадем механизъм за гражданско наблюдение и оценка на обществените услуги - сметосъбиране, поддържане на зелените площи, чистота, поддръжка на уличната мрежа и др.", поясни още кандидатът за кмет, като подчерта, че той и неговият екип ще разчитат на гражданското участие в създаването и работата на структури от типа „Съседите ви наблюдават" за превенция на битова престъпност, вандализъм към общинската собственост и противообществени прояви – изключително работеща практика в редица европейски страни.

„Кметът, администрацията му и общинските съветници не трябва да бъдат лица, които познавате само от медиите, като гости на публични събития или заради дългото чакане пред вратите им. За да ви разберат и да ви служат, те трябва лично и на място да се информират за случващото се или неслучващото се, както и да оказват непосредствен контрол върху решаването на конкретни проблеми или изпълнението на проекти. Ние считаме, че управлението на общината трябва да излезе извън кабинетите", подчерта още Шишков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай